QBA, A ponad 140km/h licznikowe maluchem :twisted:
W '88r. z ojcem tak (nasz Maluszek z aluskami i rallycrossowym wydechem, sportowym walkiem, lotniczymi fotelami i bagaznikiem na dachu) :diabelski_usmiech Ale od ponad 10 lat nie mialem tej "przyjemnosci" siedziec w tym cudzie
Witam.
Po włączeniu świateł świeci mi się w schowsku przed pasażerem światełko. Schowek jest zamkniety, ale światełko widać przez szpare mięszy deską rozdzielczą a klapą schowska.
Czy tak ma byc czy to jakaś usterka?
Pozdrawiam.
A mi sie wydaje ze swiatlo wlacza sie w schowku zawsze wtedy kiedy włączamy przynajmniej postojówki i nie ma znaczenia czy schowej jest otwarty czy zamkniety, choc zaciekawilo mnie to i musze sam sprawdzic.
Ps. W poprzedniej octavi z `98 swiatelko zawsze sie swiecilo bo sprawdzalem i wydalwalo mi sie do tej pory ze w tej tez mam tak samo.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Ale przeciez jak swiatla sa nie wlaczone, to nie ma oswietlenia - no przynajmniej ja nie mam :twisted:
hehe, Marrat mówi, ze świeci sie w schowku po włączeniu swiateł, a nie po wyłączeniu... wiec jest prawie OK, po za faktem, że ma uszkodzony włącznik ;-)
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
przem1978, No to przeciez pisze, ze oswietlenie schowka u mnie dziala tylko, gdy mam wlaczone swiatla. Jak swiatla wylacze oswielenie schowka tez gasnie. A gdzie wy tam wylacznik macie w tym schowku?? Przeciez to by musial byc jakis kabel, a tam nic nie ma. Schowek moge wykrecic i lampka bedzie swiecic :szeroki_usmiech
przem1978, No to przeciez pisze, ze oswietlenie schowka u mnie dziala tylko, gdy mam wlaczone swiatla. Jak swiatla wylacze oswielenie schowka tez gasnie. A gdzie wy tam wylacznik macie w tym schowku?? Przeciez to by musial byc jakis kabel, a tam nic nie ma. Schowek moge wykrecic i lampka bedzie swiecic :szeroki_usmiech
nie ma włącznika ??? a ja byłem przekonany, że trochę techniki tam też włożyli ;-)
w takim razie kolega Marrat musi uszczelnić szparkę...
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
Zmobilizowalem swoje cztery litery, aby to zlustrowac. Wsiadam otwieram schowek, nie swieci. Zamykam, przekrecam kluczyk patrze i nic nie widze, otwieram schowek dalej nie swieci, wlaczam swiatla i przez szpary dalej nic nie widac, bo plastik zachodzi jakies 2-3cm na boki :idea: i lampka swieci po otwarciu.
No to wypowiem sie jak jest u mnie. Mam octavie SLX `99 - czyli przed liftem ale deska nowa. U mnie lampka w schowku świeci sie tylko przy włacząnych światłach oraz otwartym schowku. Gdy zamknę schowek (pomimo zapalonych swiateł) lampka w schowku gaśnie.
Reasumujac mam wył/zał w/w lampki - aktywyuje go zpaewnie ta czesc wystu po lewej stronie na drzwiczkach.
Marrat, najlepiej jak ja wymontujesz i lukniesz co i jak. Chyba nie trzeba demnotowac schowka aby to wyjąc. Ale choćby nawet to te 5 srubek to nie jest przecież problem.
Juz wiem co i jak!
Mam oberwane coś w środku drzwiczek schowka. I te dwie dżwigienki nie dochodzą na lewo i prawo. Jak będę miał więcej czasu to sie tym pobawię.
Narazie dziękuję za wskazówki.
Pozdrawiam.
Komentarz